Haarlemmermeer: Jaaroverzicht 2012

Haarlemmermeer – Een overzicht van maand tot maand,aan de hand van de bezoekersaantallen heb ik een mooi jaaroverzicht samengesteld.

Stamplein 008Op 15 januari 2012 wordt in het centrum van Hoofddorp het Merkur Casino overvallen door drie daders, tijdens de vlucht is één dader door de politie neergeschoten en gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De andere twee zijn ook aangehouden.

A4 009 CROp woensdagochtend 18 januari 2012zo tegen zeven uur gebeurde er een aanrijding tussen meerdere voertuigen op de A4. Bij deze aanrijding waren drie personenwagens, een motor en een vrachtwagen betrokken. De motorrijder was een politieagent onderweg naar zijn werk en zal zijn één arm moeten missen.

P1000732_wmDat de A4 voor veel ongevallen staat is wel duidelijk, op 24 januari 2012 gebeurde er ook een ongeval waar meerdere voertuigen bij betrokken waren. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Schiphol.

20120202_woningoverval_02Een woning op de Dassenbos werd woensdagavond 1 februari 2012 overvallen, de manlijke bewoners werden door de overvallers meegenomen en later in Hazerswoude in een bestelbus teruggevonden. De vluchtwagen werd teruggevonden in de Ringvaart bij de Leimuiderdijk.

Bommelding 019

Vertrekhal 1 en 2 van luchthaven Schiphol waren maandagochtend 13 februari ontruimd wegens een bommelding. Een man had zich opgesloten op het toilet en zou beweerd hebben, dat hij een bom bij zich had. De man heeft zich later die ochtend aan een arrestatieteam van de Marechaussee overgeven. Hij had geen explosieven bij zich.

20120218_a4_marechaussee_03Op 18 februari 2012 is een motoragent van de Koninklijke Marechaussee gewond geraakt op de A4. De motoragent was bezig met een spoedbegeleiding van een ambulance, toen hij onderuit ging door een richel in het asfalt. Hij raakte hierbij lichtgewond.

Regionet 004Een bus van Regionet heeft woensdagochtend 14 maart 2012 een eenzijdige aanrijding gehad op de halte van het Spaarneziekenhuis. De buschauffeuse heeft vermoedelijk met een van de wielen het verhoogde perron geraakt waarna ze de macht over het stuur is verloren, waarna het hekwerk en een DRIP (info display) volledig uit de grond werden gereden.

Brandweer08 - TAS 347 NieuwVennepDe sluiting van de (vrijwillige) brandweerpost van Nieuw-Vennep was op 20 maart 2012 een “hot” item. De brandweerpost moest sluiten vanwege de bezuinigingen.

120326-vko_hoofddorp09Op 26 maart 2012 reed op de afrit A4 een bestelwagen achterop een vrachtwagen, hierdoor kwam de 54-jarige Hilversumse bestuurder bekneld te zitten. Het slachtoffer moest door de brandweer worden bevrijd.

Waardetransport (9)Op de terugrit van een ander incident, op 30 maart 2012 viel me een wachtende agent op, hij stond op de kruising N201 met de Afrit A4. In afwachting wat er ging komen heb ik mijn scooter aan de kant gezet, de camera erbij gepakt en wachten maar.30 maart. Op een gegeven moment kwamen er diverse vrachtwagens onder politie begeleiding de A4 af. Wat direct opviel is de grote hoeveelheid politie die dit transport begeleidde. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een waardetransport, maar dat had ik zelf ook wel ingeschat, ben trouwens nog steeds nieuwsgierig wat het nu eigenlijk was.

_MG_0202Een dronken automobiliste parkeerde haar auto op 17 april 2012 op zijn dak in de voortuin van een woning op de IJweg in Nieuw-Vennep. Gelukkig was haar engeltje wel nuchter en raakte er niemand gewond.

20120424_caravan_05We zijn weer terug op de A4, op 24 april 2012 schoot een grote caravan los van een busje. De caravan schoot zo van de A4 de sloot in, wonderwel raakte hij niets en raakte er niemand gewond.

Sloterweg Vomar 005In Badhoevedorp werd op 15 mei 2012 de Vomar op de Sloterweg overvallen. De overvallers bedreigden het personeel met steekwapens en gebruikten fysiek geweld, ze gingen er vandoor op een scooter

Politie - helikopter (3)De politie heeft op vrijdagochtend 25 mei 2012 met een politiehelikopter gezocht naar enkele auto-inbrekers. Zo’n zoekactie geeft altijd wat commotie omdat niemand wakker wilt worden van een helikopter, helemaal niet als het niet je eigen auto is. Sinds de unit luchtvaartpolitie op televisie is, kan men wel meer begrip opbrengen voor dit soort acties.

geldvangstDe Marechaussee hield op 30 mei 2012 een man aan die 200.000 euro wilde meesmokkelen, de man kon geen goede verklaring geven wat ie met dat geld ging doen.

Dreamnight 2011 039Gillende sirenes aan het einde van de middag op vrijdag 1 juni 2012 toen er weer een colonne hulpverlenings voertuigen met zieke kindertjes richting Artis vertrokken voor het jaarlijkse kinderbeestfeest.

Caravan 011Ook op de N201 verloor een personenwagen zijn caravan, op 14 juli 2012 draaide de automobilist vanaf de Aalsmeerderdijk de N201 richting Hoofddorp op. In de bocht ging het fout en werd de trekkende auto door de caravan ingehaald. De caravan walsde een verkeersbord plat, passeerde het fietspad, waar gelukkig niemand aankwam en kwam tot stilstaand in de berm tegen een brugleuning.

N201 - IJweg vko 021Op 20 juli botste er drie auto’s op elkaar, dit gebeurde ter hoogte van de IJweg, De inzittenden zijn nagekeken door de ambulancemedewerkers maar niemand hoefde er mee.

KMar paspoort controleDe Koninklijke Marechaussee beleefde op 27 juli 2012 een drukke dag, 177.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers zullen gebruik maken van Schiphol. De mareachaussee heeft extra mensen ingezet om alles in goede banen te leiden.

Kruisweg N201 VKO 006De N201 is ook zo’n terugkerende weg, op  31 juli 2012 botste op de N201 in Rozenburg vier personenwagens op elkaar. Het ongeval gebeurde in de ochtendspits richting Aalsmeer wat voor een flinke opstopping zorgde.

DSCF6346In de Hannie Schaftstraat in Hoofddorp is zondagmiddag 31 juli 2012 de bliksem ingeslagen. De bliksem sloeg in het dak en vernielde de technische ruimte van de lift.

Eric van LieshoutVanaf 1 augustes ging Emirates met een Airbus A380 dagelijks op Schiphol vliegen, De eerste keer zorgde voor een enorme drukte rond en op Schiphol.

Donderdag 049Een 47-jarige bestuurster van de motor is 23 augustus 2012 ernstig gewond geraakt. De motor reed over de Burgemeester Pabstlaan toen een 55-jarige vrouw uit Hoofddorp, vanuit de uitrit van de bouwmarkt de weg op kwam rijden. De motor klapte op de auto en het slachtoffer belandde op het wegdek. De bestuurster is gereanimeerd door de toevallig passerende handhavers van de Gemeente.

DSCF7255Op Schiphol is tijden werkzaamheden op 29 augustus een vliegtuigbom (1000 ponder) uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen, Deze is vervoerd naar een plek in Haarlemmermeer en is daar onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst.

Schiphol: Geen Gijzeling vliegtuig SchipholGelijktijdig met de ontdekking van de vliegtuigbom, was Schiphol in de ban van een mogelijke vluigtuigkaping. Aan het begin van de middag was er geen radiocontact mogelijk met een toestel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Uit voorzorg is het toestel bij de landing op Schiphol begeleid door twee F16’s. Nadat een arrestatieteam van de marechaussee aan boord was gegaan om te controleren of alles in orde was, mochten de passagiers het vliegtuig verlaten.

Autobrand 002Op de Boslaan is een personenwagen is donderdagavond 30 augustus 2012 volledig uitgebrand. Later blijkt het de auto van de eigenaar van de sportschool te zijn, die op 17 november ontruimd wordt vanwege een bommelding.

KMar (4)De Koninklijke Marechaussee heeft 12 september op Schiphol twee mannen aangehouden die voortvluchtig waren na een de avond ervoor gepleegde roofoverval in Rotterdam. De mannen van Italiaanse afkomst worden ervan verdacht een gewapende roofoverval gepleegd te hebben en daarbij een slachtoffer mishandeld te hebben.

Bikersdag - A4 vko 01520 september was Schiphol het toneel van politiebikedag 2012. Meer dan 300 bikers, werkzaam in diverse districten van de Marechaussee, bij diverse politiekorpsen in Nederland,Duitsland en België en bij ambulancediensten kwamen samen om elkaars ervaringen te delen, diverse demonstraties te geven, skills en drills te beoefenen en om te netwerken.

Oude Meer: Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij ongeval.Bij een ongeval op 24 september 2012 tussen twee vrachtwagens en een personenwagen is op de Fokkerweg in Oude Meer is donderdagmiddag een dode gevallen. De chauffeur, een 52-jarige man uit Almere, kwam hierbij om het leven. Het slachtoffer botste zo rond vier uur met zijn vrachtwagen achterop een andere vrachtwagen met oplegger, vervolgens botste op de achterop komende vrachtwagen nog een personenwagen.

20120928_173749_wmOp de Waddenweg is vrijdagmiddag 28 september weer een auto op de bussluis geknald. De automobiliste reed tegen een uur of vijf over de bussluis. Plotseling kwam het opstakel weer omhoog, met als gevolg dat de auto bovenop de bussluis terecht kwam.

Henri Didonweg 030Bij een uitslaande brand zijn zondagmiddag 28 oktober diverse schuren verwoest aan de Henri Didonweg in Hoofddorp. Diverse omliggende woningen moest worden ontruimd.

20121030_n207_vracht_07Een dronken Pool is op 31 oktober 2012 met zijn vrachtwagen op een andere vrachtwagen geklapt. De brandweer moest er aan te pas komen om de dronken Pool te bevrijden. Er vielen drie gewonden.

A4 vko 023Bij een ongeval op de A4 is vrijdagavond 9 november een 43-jarige vrouw uit Voorhout ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de A4 toen zijn werd aangereden door een vrachtwagen.

Markenburg 009Op 10 november is de videotheek op het Markenburg overvallen. Na de overval is de dader op een donkerkleurige scooter, waarop een tweede persoon zat, gevlucht. Het is onbekend of er wat door de overvallers is buit gemaakt.

Boslaan hdrp 007Bij een fitnessclub op de Boslaan is zatermiddag 17 november een bommelding gedaan. Het explosief zou om 16.30 afgaan. Toen deze tijd verstreken was, is een specialist van de marechaussee met zijn hond naar binnen gegaan. Na onderzoek bleek het loos. De dader van deze loze melding is ondertussen wel aangehouden door de politie. 

20121123_dijk_11_wmDe politie kreeg vrijdagmiddag 23 november omstreeks 17.15 uur een melding van een schietincident op de Nieuwemeerdijk.  Hierbij is een 41-jarige man dodelijk getroffen en twee andere mannen zijn gewond geraakt. Van één van de gewonden is alleen bekend dat het om een 52-jarige man gaat. De daders reden na het incident weg in vermoedelijk een klein model grijze personenauto. Zij vluchtten over de Nieuwemeerdijk richting de A9. De politiehelikopter werd ingezet bij een zoekactie. De auto is nog niet aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Abbenes 026Een draineermachine heeft op 30 november een hoge druk gasleiding in een weiland naast de Sophialaan in Abbenes geraakt. Nadat het gas met hoge druk uit het lek spoot, vatte het vlam. Metershoge vlammen waren in de omgeving te zien. Diverse woningen moesten worden ontruimd.

lijk in het water bij graan voor visch 005In het water tussen Graan voor Visch en de Geniedijk is zondagochtend 2 december 2012 een stoffelijk overschot gevonden. Het ging om een 36-jarige man uit Hoofddorp. Hij was al enige tijd vermist. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Benelite 021Op 10 december 2012 is het benzinestation op de Burg Pabstlaan overvallen. Drie daders waren betrokken bij de overval. Onder dreiging van een wapen namen zij buit mee waarna ze er vandoor gingen in onbekende richting. Er werden diverse personen gecontroleerd, maar dit leidde nog niet tot aanhoudingen.

Abbenes: Twee voetgangers aangereden op de HoofdwegTwee personen zijn maandagmiddag 17 december  gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoofdweg in Abbenes. Beide personen liepen over de Hoofdweg, naar hun auto die ongeveer 100 meter verderop stond. Op de slecht verlichte weg werden zij geschept door een bestelbus. Één van de twee slachtoffers is twee dagen na het ongeval overleden als gevolg van deze aanrijding.

Misschien vindt u dit ook interessant?