Abbenes: Enorme vlammen na gaslek in Abbenes (video update)

 

Abbenes, 30 november – In een weiland naast de Sophialaan in Abbenes heeft een draineermachine vrijdagmiddag een hoge druk gasleiding geraakt. Nadat het gas met hoge druk uit het lek spoot, vatte het vlam. Metershoge vlammen waren in de omgeving te zien. Diverse woningen moesten worden ontruimd.

De gealarmeerde Liander wist een hoofdafsluiter dicht te draaien, waardoor de vlammen verdwenen. De brandweer hoefde alleen nog de zwaar beschadigde draineermachine en de omgeving te blussen.

Door de gasafsluiting zaten Abbenes en De Kaag tijdelijk zonder gas. Het gasbedrijf kan de leiding herstellen als er een manier gevonden is om 21 ton wegende machine te verplaatsen. Er vielen geen gewonden.

Fotografie: Eric van Lieshout & Daniel van Straeten

Video: Michel van Bergen & Daniel van Straeten