Hoofddorp: Bommelding bij Fitnessclub op de Boslaan (Update Foto + Video)

Hoofddorp, 17 november – Bij een fitnessclub op de Boslaan is zatermiddag rond het middaguur een bommelding gedaan. Omstreeks 14.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een explosief voorwerp zou afgaan. Omdat er vanuit gegaan werd dat het een serieuze bommelding betrof, zijn er zo’n 20 woningen ontruimd en werd de omgeving ruimschoots afgezet door de politie.

Hulpdiensten, zoals de brandweer en ambulance stonden in de nabijheid opgesteld. Omstreeks 16.30 uur, ruim na het tijdstip waarop het explosief zou afgaan, stelde de politie een onderzoek in in het pand. Hiervoor kwam een specialist van de marechaussee met zijn hond. Nadat hij met zijn hond het pand onderzocht had, werd het weer omstreeks 17.30 uur vrijgegeven en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

Doordat een groot gedeelte van Hoofddorp afgesloten was, ontstond er een enorme verkeerschaos. De sportschool had zaterdagmiddag een open dag. Een jaar geleden opende ze haar deuren. De politie stelt een onderzoek in.

30 augustus brandde er ook al een auto op het parkeerplaats uit, klik hier voor het item.

 

  • Fotografie: Eric van Lieshout, Daniel van Straeten, Elvin Hendriks & Jasper Meekel
  • Video: Daniel Van Straeten

 

Misschien vindt u dit ook interessant?