Schiphol: Marechaussee voorkomt kindontvoering en onderschept voortvluchtigen na grenscontroles

Kmar - SchipholSchiphol, 27 september – De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen dagen een aantal aanhoudingen verricht na paspoortcontroles op Schiphol waardoor een mogelijke kindontvoering is verijdeld en gezochte criminelen konden worden opgepakt.

Gisteren waren marechaussees van de brigade grensbewaking alert op de melding dat er mogelijk een kind zonder toestemming van de moeder door zijn vader meegenomen zou gaan worden naar het buitenland. Nadat alle posten van de Marechaussee waren geïnformeerd werd enkele uren later de vader in kwestie met zijn 1-jarig zoontje bij een vertrekpost door marechaussees gestopt.

De vader, een Nederlander van 22 is aangehouden, het kind is herenigd met de moeder.

Marechaussees pakten op zowel in- als uitreiscontroles diverse personen op die door Justitie werden gezocht voor onder meer drugs- en geweldsdelicten. ook werd weer voor meer dan 10.000 euro aan boetes geïnd en werden diverse valse reisdocumenten onderschept.

“Het doel van grensbewaking is niet alleen het tegengaan van illegale grensoverschrijding en het weren van ongewenste vreemdelingen, maar zeker ook het bijdragen aan de veiligheid van Nederland en het hele Schengengebied, aldus brigadecommandant grensbewaking Jos Pieters. Als een grensbewaker een man pakt die zijn kind wil ontvoeren, een zedendelinquent onderschept of een andere gezochte crimineel, geeft dat een bijzonder goed gevoel.”

Total Page Visits: 3000 - Today Page Visits: 1

One Thought to “Schiphol: Marechaussee voorkomt kindontvoering en onderschept voortvluchtigen na grenscontroles”

  1. Vic

    Kan je nagaan wat en wie er allemaal het land in komen via de grensovergangen.

Comments are closed.