Heemskerk – Inzittenden auto proberen te vluchten na ongeval.

Heemskerk, 27 december 2022 – Twee jongens zijn dinsdagochtend vroeg aangehouden na een ongeval op de Tolweg in Heemskerk. De aanhoudingen verliepen echter niet zonder slag of stoot.

Na de aanrijding, vermoedelijk even verderop op de Tolweg, reden de jongens met de auto door tot de stoplichten op de Tolweg met de Hoflaan, waar ze stopten.

Politieagenten troffen ze hier aan met een lekke band. De politie wilde de twee inzittenden controleren, toen één van hen er plotseling te voet van door ging. De andere sprong hierop in de auto en probeerde weg te rijden.

Deze laatste werd echter direct door de politie weer uit de auto getrokken en geboeid. Een politieagente, die te voet achter de andere verdachte aan ging, kwam hard ten val op het fietspad. Zij is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis.

Deze verdachte kwam later lopend terug en is direct aangehouden. In alle consternatie wist de tweede verdachte, met de boeien nog om, te ontkomen. De familie van deze verdachte kwam hem echter niet veel later terugbrengen naar de locatie van het incident. Ook hij is direct aangehouden.

Een bergingsbedrijf heeft de auto op verzoek van de politie afgesleept en naar het politiebureau gebracht. Hoe het met de agente is die ten val kwam, is nog onbekend en wensen de agente veel sterkte met het herstel. De politie doet op het bureau onderzoek naar de toedracht en de rijvaardigheid van de bestuurder.

Fotografie: Nieuwsfoto / VLN Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?