Hoofddorp – Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval

Hoofddorp, 24 december 2022 – Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden na een eenzijdig ongeluk op het Leenderbos. Rond 05:30 uur ging het mis. De bestuurder reed vanuit de richting van de Kruisweg richting de Waddenweg. In de bocht voor de brug ging het verkeerd. De bestuurder verloor de macht over het stuur en raakte van de weg. De auto raakte een lantaarnpaal en kwam dwars op de weg tot stilstand. Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

De brandweer heeft het voertuig veiliggesteld. De bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar behandeling in het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. De man is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Bij de aanrijding is een lantaarnpaal uit de grond gereden. De gemeente is in kennis gesteld van de schade en zal de lichtmast herstellen. De auto liep ook forse schade op. Het rechter voorwiel brak door de klap af. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig weg te slepen. Als gevolg van het ongeluk was de weg tijdelijk afgesloten.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat in de bocht bij de brug op het Leenderbos.

Foto’s: NieuwsFoto.nl

https://twitter.com/112ML/status/1606506388536102913

 

Misschien vindt u dit ook interessant?