Heemstede – Twee bestuurders aangehouden na rijden onder invloed, één gepakt na achtervolging

Heemstede, 11 april 2021 – Een automobilist is zaterdagnacht aangehouden na een achtervolging in Heemstede. De politie wilde de man laten stoppen, maar hij negeerde het stopteken. Op de Heemsteedse Dreef verloor de man de macht over het voertuig, waardoor de auto niet meer verder kon rijden.

De man ging er te voet vandoor richting de Bachlaan. Aldaar kon hij na een korte achtervolging te voet worden aangehouden.

De man bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en onder invloed van alcohol, maar werd ook positief getest op drugs. Een speekseltest sloeg uit op THC, cocaïne en amfetamine. De bestuurder is aangehouden en naar het politiebureau in Zandvoort gebracht voor nader onderzoek.

Een bekende van de vluchtende bestuurder is al eerder op de avond met deze auto aangehouden voor het rijden onder invloed. De latere verdachte zou de auto van de reeds aangehouden man naar huis rijden, wat uitmondde in de achtervolging.

Beeld: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.