Velsen-Zuid – Snelweg A9 richting Alkmaar lange tijd afgesloten na eenzijdig ongeval (video update)

Velsen-Zuid, 6 Oktober 2020 –  – De snelweg A9 is in de nacht van dinsdag op woensdag lange tijd afgesloten geweest tussen knooppunt Rottepolderplein en afrit Velsen-Zuid na een eenzijdig ongeluk met een pick-up truck van Rijkswaterstaat.

De auto sloeg rond 22:50 uur over de kop. De bestuurder was aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.

​Het wegdeel vanaf het Rottepolderplein richting Alkmaar is lange tijd afgesloten voor hulpverlening, onderzoek, berging en herstelwerkzaamheden. Het verkeer wat tussen Rottepolderplein en het ongeval vast was komen te staan is via de calamiteitenboog weggeloodst. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan. Het onderzoek heeft tot zeker 02:30 uur geduurd.

Meerdere ongevallen

Een half uur eerder op de avond, rond 22.30 uur, was er verderop ook al een ongeluk. Op de A22 bij IJmuiden raakte een auto van de weg. De auto reed van de afrit en kwam onder het talud tot stilstand.​ Ook deze bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk was de medewerker van Rijkswaterstaat onderweg was naar dit ongeluk.

Ook op de A5 bij hoofddorp werd een ongeval gemeld verdere details van wat daar is gebeurd zijn ons onbekend.

Fotografie: Nieuwsfoto – Chris Soellaart

One Thought to “Velsen-Zuid – Snelweg A9 richting Alkmaar lange tijd afgesloten na eenzijdig ongeval (video update)”

  1. Rob

    De 2e keer dat ik zo’n Isuzu op z’n dak zie liggen. Nou zijn ze er niet voor gemaakt om dat te doen maar ik vind dat het dak toch erg veel naar binnen komt.

Comments are closed.