Heemskerk – Oldtimer camper vat vlam in winkelstraat.

Heemskerk, 11 augustus 2020 – Dinsdagmiddag omstreeks twaalf uur heeft een oude camper vlam gevat aan de Deutzstraat in het centrum van Heemskerk.

Bij aankomst kwamen er al vlammen onder het voertuig vandaan. De politie heeft een gedeelte van de winkelstraat ontruimd. Dit gebeurde om werkruimte voor de brandweer te creëren en de veiligheid van het winkelend publiek. Volgens een omstander was deze camper uitgerust met een gastank om mee te kunnen rijden. dit zou dan vermoedelijk om een LPG tank gaan. volgens de zelfde omstander zou de camper zojuist zijn afgetankt omdat de eigenaar er mee op vakantie wou gaan. Bij de brand waren meermaals flinke steekvlammen te zien. Deze steekvlammen zijn waarschijnlijk veroorzaakt door de lpg gastank. Een LPG gastank heeft een overdrukventiel als de druk in de gastank te hoog wordt dan kan er een gedeelte ontsnappen via het overdruk ventiel.  Op moment dat het ventiel de overdruk ventileert en dat komt in aanraking zorgt dat voor een steekvlam. De brandweer heeft de camper geblust maar kon niet voorkomen dat deze helemaal is uitgebrand.

Fotografie: Chris Soellaart

Total Page Visits: 483 - Today Page Visits: 4

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.