Regio – Marechaussee en politie pakken mannen met vuurwapen op na gewapende overval Amsterdam (foto update)

Regio –ย De Koninklijke Marechaussee en politie hebben gisteravond na een achtervolging tussen Schiphol en Leiden twee mannen aangehouden na een gewapende overval in Amsterdam.

Het tweetal werd gisteravond rond 20.30 uur in Leiden aangehouden na een achtervolging die ter hoogte van Schiphol startte.

Marechaussees en politieagenten waren gisteravond bezig met een gezamenlijke controle rond de luchthaven toen ze een melding kregen dat een auto Schiphol zou passeren die betrokken was bij een zojuist gepleegde gewapende overval in Amsterdam-West.

Nadat de auto gesignaleerd werd, zijn diverse eenheden van de politie en Marechaussee achter de auto aangereden. De auto, met daarin de twee vermoedelijke overvallers kwam vanaf de A5 de A4 op, negeerde meerdere stoptekens op de A4 en A44 en verhoogde de snelheid. Uiteindelijk kwam de auto in Leiden op de van Brandelerkade tot stilstand en vluchtten beide inzittenden in verschillende richtingen.

Na een achtervolging te voet door marechaussees en politieagenten, waarbij verschillende waarschuwingsschoten zijn gelost, konden beide verdachten worden overmeesterd.

In de Kapteynstraat in Leiden werd bij een verdachte een doorgeladen vuurwapen, een grote hoeveelheid geld (circa 40.000 euro) en drugs aangetroffen.

Beide aangehouden verdachten, van wie de identiteit nog moet worden vastgesteld, zijn overgedragen aan de politie in Amsterdam, die onderzoek doet naar de gewapende overval.

Foto’s: Flashlight Fotografie / Stephan Bekooij

Total Page Visits: 902 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.