Hoofddorp – Weer een ongeval op de rotonde Beursplein

Hoofddorp, 14 februari 2020 – Bij een aanrijding op de rotonde van het Beursplein is vrijdagochtend een vrouw gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven, toen de bestuurder van een bedrijfsbus een snorscooter over het hoofd zag. De vrouw kwam hard ten val.

Politie en twee ambulances kwamen hulp bieden aan het slachtoffer. Na de nodige zorg in de ambulance, is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De bestuurder van de bus bleef ongedeerd.

Op deze rotonde gebeuren veel ongevallen tussen auto’s en fietsers/scooters. Er is al veel gekeken naar de verkeerssituatie, maar de rotonde blijft maar slachtoffers maken.

Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 7424 - Today Page Visits: 4

7 Thoughts to “Hoofddorp – Weer een ongeval op de rotonde Beursplein”

 1. Dik

  Behalve de tweerichtingen, zijn ook de elektro fietsers en pizza scooters die hun voorrang “nemen en soms opeisen” en met hoge snelheid de rotonde opscheuren, super gevaarlijk. Ik kom hier paar keer per week en telkens als je naar alle hoeken hebt gekeken, als een uil hebt rondgedraad en gekeken, dan komt er vaak nog iemand aan.

 2. Simon

  De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren met aanbevelingen. Alleen de dubbele pijlen zijn daarvan uitgevoerd volgens mij. Eén van de veranderingen sinds de aanleg is dat de kruisweg twee richtingsverkeer is geworden en de rotonde dus ook veel drukker. Maar het is niet alleen gevaarlijk voor auto fiets verkeer maar ook fietsers onderling. Vooral het toeritje op de rotonde bij hotel de beurs is behoorlijk onoverzichtelijk

 3. Ed

  Sinds wanneer is dit aan de hand ??
  Sinds een of andere DEBIEL bedacht heeft de fietsers en brommers twee richtingen op te laten gaan.
  Voor deze KRANKZINNIGE regel ? Was er nauwelijks wat aan de hand daar.
  Dus ? De oplossing is er.
  Verkeerssituatie herstellen naar wat ie was, zoals elke andere rotonde in Hoofddorp.
  Want deze in het centrum ? Is namelijk ook nog eens de enigste in deze vorm.
  Vind ik het niet zo gek, dat automobilisten hierbij even de aandacht verliezen.

  1. Ben Van Der Putten

   Goed verwoord, maak er een GEWONE rotonde van.
   Komt de veiligheid ten goede.

  2. Daan

   Niet de enige hoor, op het kruispunt Izjweg Altenburg ligt er ook zo’n fijne rotonde. Toegegeven, voor fietsers wel handig, maar als ik er zelf over rijd, kijk ik ook 3x heel goed!

 4. Dave Montauban

  Allereerst is het een bijzonder groot probleem dat het voor de fietsers/snorscooter een TWEERICHTINGSROTONDE is, waardoor het voor de automobilist bijna niet te doen is om goed overzicht te krijgen als zij zich op de rotonde rijden.
  Ten tweede rijden er veel fietsers zonder enige twijfel en ZONDER verlichting de rotonde op en af, ervan uitgaand dat de auto’s wel stoppen.
  En ten derde is de rotonde qua grootte en verkeersdrukte verhoudingsgewijs veels te klein opgezet waardoor er al vrij snel geen overzicht meer is over de gehele rotonde. Ook niet voor het aankomende verkeer.

  1. Jaap

   elekt. fietsers rijden veel te hard de rotonde op.
   En tweerichtingsverkeer voor fietsers is heel dom geweest. Al snap ik wel waar het vandaan komt.
   Maar om dat terug te draaien zal niet zo snel meer gebeuren

Comments are closed.