Haarlem / Heemstede – Drie aanhoudingen na achtervolging

Heemstede / Haarlem – Agenten hebben vanmiddag drie personen aangehouden in Haarlem, nadat die in Heemstede op de vlucht waren geslagen in hun auto. Via Burgernet wordt opgeroepen om nog uit te kijken naar één verdachte: een vrouw met een zwarte bontmuts.

Volgens een politiewoordvoerder viel het viertal in Heemstede op vanwege ‘verdacht gedrag’. “De politie werd gebeld en dus zijn we op de melding afgegaan.”

Bij aankomst bleek dat het groepje niet bereid was om te praten. Ze gingen er in hun auto vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette. Kilometers verderop, op de IJsbaanlaan in Haarlem, kwam het voertuig met de verdachten tot stilstand. Drie verdachten hebben zich verspreid, maar zijn aangehouden. Een agent moest een deur van een schutting doormidden trappen om een verdachte een te houden.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Een surveillancehond en speurhond hebben in de omgeving gezocht, waarna sporen zijn veiliggesteld. Ook is de Forensische Opsporing ter plaatse gekomen voor onderzoek.

Beeld: NieuwsFoto / Laurens Bosch

Total Page Visits: 1554 - Today Page Visits: 4