Uitgeest – Auto te water aan de Parallelweg

Uitgeest, 27 juli 2019 – Aan de Parallelweg in Uitgeest is rond negen uur is zaterdagavond een auto het water ingereden. De auto is door onbekende reden bij de bocht rechtdoor gegaan. Het hekwerk kon de auto niet tegenhouden en kwam hierna in het water. De bestuurder is door twee jongens die daar in de buurt voeren uit het water gehaald en naar de kant gebracht.  Gezien de ernst van de situatie is ook het traumateam van Amsterdam opgeroepen. Het traumateam is met de helikopter ter plaatse gekomen. Het opgeroepen duikteam van Velsen heeft nog het water gecontroleerd of er niemand in het water en of in de auto was achtergebleven. Gelukkig hebben hun niemand aangetroffen. Wel troffen zij de uit de grond gereden lantaarnpaal aan en hebben deze op de kant gelegd.

De auto is door bergingsdienst met hulp van politieboot aan de kabel gemaakt en vervolgens uit het water getakeld. Door het mooie weer waren er veel mensen op de been en trok het ongeval veel bekijks.

De Parallelweg was door het incident een groot deel van de avond getremd vlak bij de onderdoorgang van de A9.

Fotografie: Chris Soellaart

Total Page Visits: 6227 - Today Page Visits: 1