Lijnden – Te water geraakte automobilist door brandweer overgezet

Lijnden, 26 mei 2019 – Een automobilist is zaterdagmiddag lichtgewond geraakt nadat hij met zijn wagen te water was geraakt. Rond kwart voor vier ging het mis op de oprit naar de A9 ter hoogte van Lijnden.

In de bocht schoot de man rechtdoor en eindigde met zijn personenwagen in het water. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden.

Het slachtoffer was gelukkig vrij snel via het dak van zijn wagen op het droge geklommen. De ambulancedienst en brandweer werden daarom weer afbesteld. De man kreeg echter last van zijn zij en zat aan de overkant van de sloot. Om de man toch weer aan de andere kant van de sloot te krijgen en medische hulp te bieden is een ladderwagen opgeroepen om de man over te zetten.

Nadat hij over was gezet is hij opgevangen door ambulancepersoneel voor een medische controle. De te water geraakte wagen is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en geborgen. Door de hulpverlening was de afrit deels afgesloten voor verkeer.

Foto’s: Michel van Bergen