Akersloot – Auto scheurt in tweeën na botsing met boom

Akersloot, 19 mei 2019 – Zondagochtend omstreeks zes uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A9 ter hoogte van Akersloot in de richting van Alkmaar.

Een auto is door onbekende oorzaak van de weggeraakt en met de zijkant tegen een boom gekomen. Door de botsing met de boom is het voertuig in twee delen gescheurd.

Het voorste gedeelte kwam, nadat het nog een kleinere boom volledig tegen de vlakte had gewerkt, naast een andere boom tot stilstand.Het achterste deel kwam schuin op de vangrails tot stilstand.

Gezien de ernst van de melding werden gelijk alle hulpdiensten opgeroepen waaronder ook het Mobiel Medische Team uit Amsterdam. Het MMT kwam met de helikopter ter plaatse. In de auto zaten twee mannen. Beide zijn gewond geraakt en na de eerste nodige zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De arts van het MMT is met de ambulance mee gereden naar het ziekenhuis. De traumahelikopter is achter de ambulance aangevlogen naar Alkmaar en heeft bij het AFAS stadion gewacht op de hereniging met de MMT arts.

Door het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken. De weg was langere tijd afgesloten in de richting van Alkmaar. In de andere richting was één van de twee rijstroken afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Fotografie: Chris Soellaart

3 Thoughts to “Akersloot – Auto scheurt in tweeën na botsing met boom”

  1. Anoniem

    lijkt me een gevalletje pools laswerk giezien het gemak van de breuk: hoe maak ik van twee schade auto’s weer een hele

  2. Pipo de Clown

    Geestig

  3. T.Beijerbacht

    Het zal toch niet de schuld van de boom zijn , hoop ik.

Comments are closed.