Hoofddorp – Meerdere vuurwapens aangetroffen bij hennepkwekerij

Hoofddorp, 28 maart 2019 – De politie is sinds gisteravond bezig met een onderzoek bij garageboxen in wijk 15000 van Graan voor Visch.

Een gezin, wat naast de garageboxen woont, moest gisteravond op last van de politie de woning verlaten en voor de nacht elders onderdak vinden. De omgeving van de garageboxen is afgezet en politiemensen van de bewakingseenheid met automatische wapens houden toezicht op het onderzoek.

Een wagen van het ministerie van defensie (EOD) assisteert bij het onderzoek. Mannen in witte pakken onderzoeken beide boxen, een auto die in de box staat is in beslag genomen en afgevoerd door de bergingsdienst.

Op dit moment is de politie nog steeds bezig met het onderzoek. Volgens de politie is gisteren een hennepkwekerij ontdek. Hier zijn ook meerdere (vuur)wapens bij aangetroffen.
Rond 17:30 uur kreeg de politie een melding dat er een sterke henneplucht werd geroken aan de Graan Voor Visch.

De agenten roken bij aankomst de sterke henneplucht. In de box trof de politie een henneptent en een voertuig aan. In het voertuig lagen meerdere wapens.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en de wapens zijn in beslag genomen. De Explosieve Opruimingsdienst heeft assistentie verleend in verband met de veiligheid. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Foto’s: Eric van Lieshout