Hoofddorp – Weer een ongeval op het Beursplein

Hoofddorp, 10 september 2018 – Op de rotonde van het Beursplein heeft maandagmiddag weer een aanrijding plaatsgevonden.

De keer was het een snorscooter die door een automobilist over het hoofd gezien. De snorscooter kwam voor de automobilist van links, maar heeft op deze rotonde gewoon voorrang.

Op de scooter zaten twee personen, die beide ten val kwamen. Beide personen zijn in de ambulance behandeld, maar hoefden na behandeling niet mee.

Op deze rotonde gebeurd bijna wekelijks een aanrijding, bij de gemeente zijn ook al diverse vragen gesteld over de veiligheid van de rotonde. Volgens de gemeente voldoet de rotonde aan de regels en is er niets mis mee.

Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 1739 - Today Page Visits: 1

7 Thoughts to “Hoofddorp – Weer een ongeval op het Beursplein”

 1. Anoniem

  Het gevaar zit ‘m er in dat (brom)fietsers de rotonde zowel links als rechtsom legaal mogen nemen. Dat, in combinatie met het verkeersgedrag van veel (brom)fietsers, is de hoofdoorzaak van dit soort aanrijdingen. Raar dat de gemeente zich er vanaf maakt door te stellen dat de rotonde voldoet aan “de regels”. Een volstrekt onzinnige uitspraak, immers regels werken alleen als er gehandhaafd wordt en daar mankeert het aan in de praktijk!

 2. AK

  Dit onderwerp aangekaart bij de gemeente, gemeente geeft een theoretische verklaring dat de rotonde aan de veiligheidseisen voldoet. Gemeente heeft in deze verklaring laten blijken geen praktijk ervaring te hebben dus heb ik deze aangeleverd. Afwachtende op hun reactie. Tijd voor aanpassing is lang verstreken wat mij betreft, het is gelukkig nòg niet te laat.

 3. Simon

  @ viffer: op zich geen medelijden met de automobilist die zijn krasje claimt bij de verzekering of leasemaatschappij…..maar je zal de fietser zijn :-) Daarom zou de rotonde moeten worden aangepast. Ik fiets er dagelijks en vooral vanaf hotel de beurs ben je blij dat je nog levend naar het centrum komt.

 4. viffer

  Zowel bij het oprijden van de rotonde als bij het verlaten van de rotonde staan borden dat de fietsers uit beide richtingen kunnen komen. De fietsers die de rotonde in tegengestelde richting nemen komen je ook nog eens min of meer tegemoet. Het is een kwestie van opletten, of zie je de voetgangers ook niet als die uit beide richtingen komen?

 5. Gert-Janq

  Pijlen zie je als automobilist niet. Daar let je helemaal niet op. Dat kun je zo wel bedenken.
  Tegenwoordig zoveel verkeersborden. De aandacht gaat ook al ontsnappen.

 6. simon

  En de pijlen werken ook niet…….

 7. Gert-Jan

  Toevallig precies dezelfde plek als wat ik van de week meemaakte. Zie mijn reactie op dat andere bericht. Ook in dit geval weer vanaf de ‘verkeerde’ kant.

Comments are closed.