Bloemendaal / Overveen – onrustige strandfeestavond met steekpartij (Update)

Bloemendaal, 8 april 2018 – Zondagavond was het een zeer onrustige strandfeestavond op het strand van Overveen / Bloemendaal. Tijdens deze avond zijn er meerdere personen aangehouden en is er ook een man gestoken en daardoor gewond geraakt en per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Tevens heeft de politie al het verkeer wat zandvoort verliet nagekeken op de zeeweg. Dit na aanleiding van een mogelijk gelost schot op één van de strandfeesten.

22:40 Politie zet met kogelwerendevesten een controle op de Zeeweg (ter hoogte van de sterrenwacht). Al het verkeer dat uit Zandvoort komt word gecontroleerd. De reden van deze controle is onbekend. (inmiddels is bekend dat deze controle is opgezet vanwege dat er mogelijk een schot gelost zou zijn op een strandfeest)

23:13 2 ME busjes van de politie arriveren.

23:23 Een man meld zich bij een politieagent en laat een steekwond zien onder zijn t-shirt

23:25 De man die gestoken is wijst een vermoedelijke dader aan en die word vervolgens aangehouden. Het slachtoffer word naar binnen gebracht voor medische zorg 2x ambulance en mobiel medische team worden opgeroepen.

23:38 2x ambulance arriveren op locatie.

23:40 De persoon die is aangehouden word nu vervoerd naar het politie bureau.

23:46 Traumahelikopter land op het strand. De arts en de verpleegkundige worden door de Reddingsbrigade naar het slachtoffer gebracht.

23:58 Een bezoeker van één van de feesten vind het nodig om de politie te provoceren en weigerde iedere medewerking om het terrein te verlaten en is vervolgens aangehouden en direct vervoerd naar het politie bureau. Ondertussen is in de steunpost van de politie het medische personeel bezig met het behandelen van het slachtoffer van de steekpartij.

00:05 Het slachtoffer word met alle voorzichtigheid verplaatst naar de auto van de reddingsbrigade.

00:08 Het slachtoffer word overgezet van de auto naar de helikopter.

00:15 De Traumaheli vertrekt met het slachtoffer naar het ziekenhuis.

00:45 De forensische opsporing doet onderzoek naar mogelijke sporen. na aanleiding van de steekpartij.

 


Man ernstig gewond na steekincident

Laatste update: 

Overveen – Een 26-jarige man uit Amsterdam raakte zondagavond rond 23.30 uur ernstig gewond na een steekincident bij de strandopgang op de Zeeweg in Overveen.

Mensen werden na een strandfeest via de strandopgang naar de boulevard begeleid. Hier werd het 26-jarige slachtoffer gestoken. Hiervoor werd een 24-jarige man uit Almere aangehouden. De 26-jarige man raakte ernstig gewond en werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De 24-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem.

Getuige van het voorval?:
De politie heeft al getuigen gesproken maar zou graag met meer mensen in contact willen komen die informatie hebben over het steekincident. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eerder op die avond, rond 22.30 uur, kreeg de politie een melding dat er op het strandfeest een schot zou zijn gelost. Tot nu toe is echter onduidelijk wat er precies gebeurd is. Dit wordt verder onderzocht.

Fotografie: Chris Soellaart