Hoofddorp – Bromfietser onder invloed van drugs

Hoofddorp, 31 mei 2017 – Op woensdagmorgen moest een 23-jarige man uit Hillegom bloed afstaan, wegens het vermoedelijk rijden onder invloed van drugs.

Omstreeks 11.40 uur zag de politie de verdachte op een bromfiets rijden over het fietspad langs de Kruisweg. De man haalde zonder snelheid te minderen fietsers in. Hij had zijn linkerhand niet aan het stuur, maar maakte hier ongecontroleerde bewegingen mee.

Toen de politie de bromfietser aan de kant had weten te krijgen, bleek de bestuurder nog steeds ongecontroleerde bewegingen te maken. Ook maakte hij kauwbewegingen, terwijl hij niets in mijn mond had. Aangezien de man, naar eigen zeggen, niet leed aan enige ziekte, ontstond het vermoeden dat de man drugs had gebruikt.

Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uur.