Hoofddorp: Rollerbankcontrole, meer dan 50% te snel

EvL_Rollerbank (1)Hoofddorp, 4 juli 2016 – De politie heeft maandagochtend een rollerbankcontrole gehouden op de Steve Bikostraat. Bij deze controle wordt naar de technische staat van een brom of snorfiets gekeken, gecontroleerd of hij niet te hard gaat en of de papieren in orde zijn.

De controle was van korte duur maar in deze tijd werden negen bromfietsen gecontroleerd. Van de negen gingen er vijf te snel. Deze bestuurders krijgen hun boete thuis gestuurd. Ook krijgen deze bromfietser een WOK-melding. Met een WOK-melding mag de bromfiets niet meer op de openbare weg rijden, totdat de bromfiets aan de ‘permanente eisen’ voldoet en opnieuw is gekeurd door de RDW.

Bij de controle van vanochtend werden negen snor- en/of bromfietsen gecontroleerd, bij vijf stuks was de constructiesnelheid te hoog en krijgen een WOK-melding. Eén persoon krijg ook nog een boete omdat hij geen rijbewijs had.

Fotografie: Eric van Lieshout