Hoofddorp: Opnieuw hoge straffen voor drugssmokkel met ambulances

IMG_4625Hoofddorp, 4 juli 2016 – De Britse rechter heeft opnieuw zes mensen veroordeeld voor de drugssmokkel van gigantische hoeveelheden drugs van Nederland naar Engeland. In totaal kregen de zes Britten voor gezamenlijk 94 jaar aan gevangenisstraf.

Vorig jaar werden drie Noord-Hollanders veroordeeld tot lange celstraffen.

Terwijl de verdovende middelen achter de panelen verstopt zaten, werden de volledig uitgeruste ambulances compleet met nep patiënten en nep ambulancepersoneel per veerboot naar de overkant gebracht. De Britse politie schat dat er zo’n 45 reisjes zijn gemaakt waarbij voor zo’n 1,9 miljard euro aan cocaïne, heroïne en ecstasy is ingevoerd.

De groep werd in juni opgepakt na maanden onderzoek. Oude ambulances werden opgekocht voor hun dekmantel, ‘ziekentransport’ tussen Engeland en Nederland. Het bedrijf was in Hoofddorp gevestigd. In werkelijkheid verstopten de mannen drugs in de ambulances. In juni werd in een ambulance in totaal 270 kilo aan cocaïne, heroïne en amfetamine gevonden, met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro.

In Hoofddorp en Zwanenburg werden bij invallen tien ambulances aangetroffen. Alle 10 de ambulances werden in beslag genomen voor onderzoek.

In de Noordmeerstraat in Hoofddorp was het bedrijf gevestigd, het bedrijf stond op naam van Hoofddorp Olof S. die voor zijn aandeel 24 jaar gevangenisstraf kreeg.

Misschien vindt u dit ook interessant?