Schiphol: Beveiligers verkopen gestolen laptop

Kmar - SchipholSchiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft op 8 juli 2015 twee mannen aangehouden als verdachten van heling van een laptop. De beide mannen, in de leeftijd van 29 en 33 jaar, zijn werkzaam als beveiligers op de luchthaven Schiphol.

Vermissing…
Op 16 juni 2015 werd er aangifte van diefstal gedaan door een vertrekkende passagier. Deze bemerkte dat hij zijn laptop miste voordat hij aan boord ging. Hij had deze even daarvoor afgegeven bij de securitycheck.

Stopheling.nl
Medewerkers van stopheling.nl meldden bij de Koninklijke Marechaussee dat deze laptop via marktplaats te koop werd aangeboden. Naar aanleiding van de aangifte en de advertentie op marktplaats werd door de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld.

Dit onderzoek wees uit dat de twee mannen zich bezig hielden met de verkoop van deze laptop. Na hun aanhouding bleek dat zij bij een beveiligingsbedrijf op Schiphol werken. Dit bedrijf doet onder andere de beveiliging bij de securitycheck.

Beide mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld en zullen zich later voor een rechter moeten verantwoorden. De laptop is inbeslaggenomen en zal worden terugbezorgd bij de eigenaar.

De Koninklijke Marechaussee zal verder onderzoek verrichten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Misschien vindt u dit ook interessant?