Schiphol: Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage

Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkageSchiphol, 8 maart – De hulpdiensten zijn zaterdag aan het einde van de middag massaal in actie gekomen nadat er ammoniak was vrijgekomen op Schiphol. Rond half zes lekte er ammoniak uit een nieuwe koelinstallatie bij het KLM Catering gebouw aan de Havenmeesterweg op de luchthaven. Direct werd er opgeschaald naar ‘middelhulpverlening’  en ‘ Grip 1’ waarbij diverse hulpverleners naar de luchthaven kwamen.

Een persvoorlichter vertelde dat het gebouw vervolgens is ontruimd. Enkele mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Brandweermannen hebben het gebouw geïnspecteerd. Medewerkers van het installatiebedrijf zijn aan de reparatie van de installatie begonnen.

Door de hulpverlening is de Havenmeesterweg afgesloten waardoor verkeer en bussen via een andere weg moeten passeren.

Rond half acht kon het incident meester worden gegeven, het gebouw zal worden gelucht. Het aanwezige voedsel bij KLM catering zal worden vernietigd.

Fotografie: Michel van Bergen

Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage Groot alarm op Schiphol vanwege ammoniaklekkage

Misschien vindt u dit ook interessant?