Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp (Update)

Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station HoofddorpHoofddorp, 20 februari – Onbekende hebben vrijdagochtend rond 04.00 uur geprobeerd de geldautomaat van het GWK op het station Hoofddorp op te blazen.

De onbekenden zijn hierbij gestoord door een surveillant van een beveiligingsbedrijf, waarna zij zich uit de voeten gemaakt hebben. Volgens de beveiligingsman waren de plofkrakers bewapend met kalasjnikovs geweren.

De politie heeft in kogelwerende vesten de omgeving afgezet en met diverse eenheden gezocht naar de daders die vertrokken zijn in een grijze wagen.

De geldautomaat liep lichte schade op door de poging en is er geen buit gemaakt. De forensische opsporing onderzoekt de geldautomaat en de omgeving op sporen.

Een deel van het station is afgezet voor het onderzoek, wat voor enige hinder zal zorgen in de ochtendspits.

Update 20-02-2015 | 12:11 (politie persbericht)

Poging plofkraak, getuigen gezocht

Hoofddorp – Vrijdagochtend is er een poging tot een plofkraak geweest bij een pinautomaat aan het Mercuriusplein.
Twee mannen met bivakmutsen op waren rond 4.00 uur bezig met voorbereidende werkzaamheden, maar werden hierbij gestoord door een surveillerende beveiliger. De onbekenden bedreigden de beveiliger met een vuurwapen en en vervolgens ging het duo er vandoor in grijze stationwagen in onbekende richting.
De politie vraagt getuigen die rond genoemd tijdstip of eerder op de avond verdachte personen of voertuigen hebben gezien in de omgeving van het Mercuriusplein. U kunt bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat station Hoofddorp

Misschien vindt u dit ook interessant?