Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4

Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4Hoofddorp, 2 januari – Een vrachtwagen heeft zich vrijdagmiddag op de afrit Hoofddorp van de A4 helemaal vast gereden in de blubber. De Spaanse vrachtwagen was de voor hem juiste afslag voorbij gereden, hij is toen op de A4 achteruit gereden om dwars door de berm de juiste afslag te nemen. Toen stond hij tot aan zijn assen in de blubber.

Een zwaar bergingsvoertuig heeft de vrachtwagen met tappas uit de blubber getrokken. De brandweer is opgeroepen om de afrit schoon te spuiten.

Door deze handige actie waren twee rijstroken afgesloten. De politie heeft van 4 wagens waaronder een taxi, de kentekens genoteerd voor het negeren van een rood kruis. Per 1 januari is dit een “hufter”overtreding die strafrechtelijk aangepakt wordt. Bij herhaling van deze overtredingen heeft men zelfs kans op celstraf of het innemen van het rijbewijs.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4 Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Vrachtwagen vast op de afrit A4”

  1. Toen de agenten weg waren, hoorde ik het van de weginspecteur, dat ze het gezien hadden in de verkeerscentrale. Ben bang dat ie er mee weggekomen is.

  2. Moi

    @Justin Case
    Dat ligt eraan hoe deze melding is gedaan, als dit op het verzoek van Rijkswaterstaat is gegaan is de kans groot dat de chauffeur geen rekening krijgt. Denk/Hoop niet dat het zo gegaan is, maar het kan.
    Echter hoe dan ook, de chauffeur heeft dit helemaal zelf veroorzaakt. Het feit dat hij waarschijnlijk een flink bedrag heeft moeten betalen aan de berger doet niets af aan het feit dat hij het overige verkeer in gevaar heeft gebracht.
    Ik vind het dan ook een logische vraag van Peter en vraag mij hetzelfde af.

  3. Justin Case

    Denk je nou echt dat die Berger gratis is? Volgens mij kan die Spanjaard mobiel pinnen bij meneer voordat de kabels los gaan. Anders op de lepels mee naar het opslagterrein: kan ie de dagopslag daar ook nog even afrekenen…

  4. Onno

    Terechte opmerking over de strafbaarheid van de actie van deze dwaze spaanse brokkenpiloot door @peter.
    Volgens mij is achteruitrijden op de snelweg al vele jaren langer een strafbare overtreding, maar als ik zo het artikel lees is daar niets mee gedaan.

  5. Peter

    Negeren van een rood kruis is hufterig gedrag. Maar in welke categorie valt “op de snelweg achteruit rijden met een grote vrachtwagencombinatie” dan?

    Lijkt me een uitgelezen kandidaat voor een overtreding van Artikel 5 van de Wegenverkeerswet; jammer dat de chauffeur Spaans is anders was een EMG ook wel op z’n plaats geweest.

Reacties zijn gesloten.