Zwanenburg: Brand in loods

Zwanenburg: Brand in loodsZwanenburg, 30 december – In een loods op de IJweg is dinsdagochtend een brand uitgebroken. De loods staat achter op het terrein van een bedrijf en er zijn recycle materialen in opgeslagen.

Omdat er in eerste instantie niet bekend was, wat er in de loods was opgeslagen, werd er door de brandweer direct opgeschaald naar “middelbrand”.

Ondertussen is de brand uit en zijn de nabluswerkzaamheden begonnen. Bij de brand heeft de brandweer voor de eerste keer hun nieuwe Cobra Coldcutter Systeem gebruikt. Dit is een blussysteem waarmee dwars door muren geblust kan worden.

In het verleden is dit systeem wel vaker gebruikt, de brandweer Amsterdam heeft dit al wat langere tijd in gebruik, toen werd de hulp van Amsterdam ingeroepen. Sinds kort heeft de brandweer Kennemerland zelf de beschikking over een Cobra systeem.

Hoe de brand precies is ontstaan is onduidelijk.

Fotografie: Eric van Lieshout

Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods Zwanenburg: Brand in loods