Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg

Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding DeltawegHoofddorp, 16 september – Bij een ongeval op de Deltaweg is dinsdagmiddag een 8-jarig fietsertje gewond geraakt. Het meisje werd aangereden door een personenwagen, toen ze via het fietspad de Deltaweg wilde oversteken.

Het slachtoffertje is met de ambulance overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis.

Zoveelste ongeval op de Delta/Waddenweg waar de fietsers voorrang hebben op de auto’s.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg

Total Page Visits: 1798 - Today Page Visits: 2

5 Thoughts to “Hoofddorp: Meisje gewond bij aanrijding Deltaweg”

 1. Dudeson

  @ Peter
  Van een automobilist mag je net als van een fietser verwachten dat hij/zij correct de voorrangsregels toepast, kinderen daarvan uitgezonderd. Echter als de verkeers-situatie qua voorrangs inrichting niet klopt bv. voorrang van rechts waar geen normaal kruispunt is (Deltaweg/FannyB), voorrang voor de fietser waar hij van een verhoogd troittoir komt (Molennaarslaan). Dit zijn allemaal geen “natuurlijke” voorrangssituatie’s die voor een automobilisten die van buiten floriande komen niet direct herkend worden.
  Deze combinatie onnatuurlijk voorrang voor jonge fietsers en auto’s is levensgevaarlijk.

 2. kerklaan

  tis zo simpel: als volwassen weggebruiker altijd extra allert zijn met kinderen.
  gewoon een bewezen verhaal; hun computertje boven ( hersenen) kunnen simpelweg nog niet reageren op alle prikkels die op hun afkomen. ook kunnen ze de prioriteiten hierin nog niet altijd op een juiste wijze stellen.
  betekent niet dat je er altijd iets aan kunt doen maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn
  met onze toekomst.

 3. Demi

  Klinkt misschien hard wat ik nu ga zeggen maar ik woon zelf in floriande en elke dag ga ik met mijn scooter naar school naar NIeuw-Vennep als ik naar school ga of ik naar huis ga zodra ik in floriande kom denken ze allemaal ik heb voorrang ook bij het Haarlememeerlyceum ze kijken niet op of om ze steken zo over tot dat zo iets als dit gebeurt. Kortom vind ik het de fietsers hun eigen schuld ze kijken niet ze fietsen gewoon en hopen dat je ze ziet en natuurlijk zit een bestuurder ook wel is fout.

 4. Peter

  @ Dudeson: je kunt je idd afvragen waarom fietsers voorrang hebben, maar je argumentatie snap ik niet helemaal.

  “[…] fietsers worden niet uitgedaagd om over voorrang na te denken”

  Dat is natuurlijk flauwekul. Blijkbaar kun je automobilisten ook niet toevertrouwen om na te denken over voorrang, dus moet je het ze maar standaard geven? Zullen we zebrapaden dan ook maar afschaffen?

  Fietsers doen er goed aan om op oversteekplaatsen als deze te checken of ze inderdaad de voorrang krijgen waar ze recht op hebben. Juist omdat ze de zwakkere partij zijn.

 5. Dudeson

  Wanneer komt de gemeente tot bezinning ?
  Een voorrangssituatie dwing je niet af met haaientanden.

  Deze kolder (haaientandengekte) leidt tot een aantal gevaarlijke situatie’s in floriande waar fietsers onnatuurlijk voorrang krijgen met als doel dat onze kinderen ‘veilig’ en onbekommerd door de wijk kunnen fietsen.

  Het resultaat: fietsers worden niet uitgedaagd om over voorrang na te denken. En dat leidt tot confrontatie’s met auto’s die altijd in het nadeel zijn van zwakste partij.

  Auto fout en een fietser gewond een typische “lose lose” situatie.

Comments are closed.