Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagen

Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagenHoofddorp, 14 februari – Bij een ongeval op de Deltaweg zijn vrijdagmiddag twee fietsers ten val gekomen nadat ze aangereden werden door een personenwagen. De fietsers staken rond kwart voor vijf bij een fietsoversteekplaats de Deltaweg over, toen ze aangereden werden.

Eén fietser raakte hierbij gewond en is na de eerste zorg in de ambulance, over gebracht naar het ziekenhuis. De tweede fietser is na controle van het ambulancepersoneel lopend naar huis gegaan.

Op de Deltaweg en Waddenweg gaat het met grote regelmaat fout, zowel bij de oversteekplaatsen waarbij de fietsers voorrang hebben, alsmede afslaande auto’s die de fietsers over het hoofd zien. Om half drie vandaag werd er ook al een fietser aangereden op de Waddenweg.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagen Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagen Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagen

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Hoofddorp: Fietsers aangereden door personenwagen”

  1. richard

    wordt tijd dat mensen een beetje beter gaan kijken zoals ze auto rijden hebben geleerd … vooruit kijken, het zijn mensen die bezig zijn in de auto .. telefoon ed…. je ziet al van ver wat er kan gebeuren

  2. Moi

    In theorie klinkt het leuk ”geef de fietsers voorang, dat is veiliger”, in de praktijk is het juist vaker minder veilig wanneer fietsers voorang hebben op een (lange) doorgaande weg.
    Op zich moet het natuurlijk kunnen, zeker in combinatie met een voetgangersoversteekplaats, maar dan moet men er wel alles aan doen om de snelheid van de automobilister eruit te halen.

    Dus inderdaad met, bijvoorbeeld, drempels ervoor zodat de snelheid op de kruising laag is. Doet men dit niet dan is het vragen om problemen.

    Automobilisten zijn op zo’n rechte weg geneigd harder te gaan rijden (en dan bedoel ik niet de bewust asosiale hard rijders), 60km/h zit je zo op met een moderne auto zonder dat je het merkt. Tel daarbij op dat fietsers zich veelal vogelvrij voelen en meestal voorang nemen op plaatsen waar ze dit moeten krijgen.

    Kortom: Een recept dat vraagt om problemen.

  3. Dudeson

    Helemaal mee eens, fietsers voorrang ontnemen op plekken waar dat niet logisch is (oa. vanuit een bospaadje). Alternatief is dan af te stappen en te wachten bij het zebra.
    Dat dwingt fietsers te leren communiceren met het overige verkeer ipv. voorrang te nemen “niemand kan mij iets maken”.

    Voorwaarde is natuurlijk wel dat auto’s zich aan de snelheid houden. Ook dat kan heel eenvoudig door de aannemer die de hobbels op de ijweg heeft gelegd te vragen een soortgelijke hobbels te leggen op de Deltaweg.

    Vervolgens plan meteen doortrekken op de Nw Molenaarslaan en Fanny Blankers-Koen.

    Het is echt een zooitje, zebrapaden doortrekken over een fietspad, niemand die het begrijpt.

  4. Ronald

    Wanneer gaat er wat aan veranderd worden ?? Of moet er eerst een dode vallen ??
    Levensgevaarlijk !!

Reacties zijn gesloten.