Rijsenhout: Dronken automobilist richt ravage aan en gaat er vandoor (update)

Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoorRijsenhout, 9 mei – Een automobilist heeft in de nacht van donderdag op vrijdag veel schade veroorzaakt in Rijsenhout. De man reed rond een uur op de Bennebroekerweg ter hoogte van de Aalsmeerderweg toen hij van de weg raakte, een lantaarnpaal raakte, enkele meters verderop een hekwerk en vervolgens nog veel verder tegen een geparkeerde auto op knalde. De geparkeerde wagen schoot vervolgens de weg op.

Brandweer, ambulance en politie werden met spoed opgeroepen om hulp te bieden. De automobilist was echter al uit zijn auto gestapt en er vandoor gegaan. De schade die hij achterliet was enorm. De lantaarnpaal lag meters verder en zowel de auto van de automobilist als die geparkeerd stond liepen forse schade op.

Later in de nacht is de bestuurder alsnog aangetroffen. Hij is door de ambulance opgehaald en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.
Onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel de man precies had gedronken.

Laatste update: 09-05-2014 | politiepersbericht

Bloedproef na verlaten plaats ongeval

Rijsenhout – Op vrijdagmorgen omstreeks 01.05 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de Bennebroekerweg en de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Een 23-jarige man uit Hoofddorp reed in een personenauto en raakte door nog onbekende oorzaak naast de rijbaan. Hier botste de auto tegen lantarenpaal die door de klap volledig afbrak. Vervolgens ramde de auto een hekwerk en botste ten slotte tegen een geparkeerd staande auto. Door de klap schoot de geparkeerd staande auto zo’n twaalf meter verder de weg op.

Een getuige had gezien dat de bestuurder uit de auto stapte en in de richting van het centrum van Hoofddorp wegliep. De gewaarschuwde politie trof de man even later aan. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Omdat de man voor onderzoek over werd gebracht naar het ziekenhuis, werd hier bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Fotografie: Michel van Bergen

Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor Dronken automobilist richt ravage aan in Rijsenhout en gaat er vandoor

Misschien vindt u dit ook interessant?