Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie (update)

Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politieHoofddorp, 26 april – De politie werd zaterdagmiddag opgeroepen voor een ongeval bij het benzinestation op de kruisweg. In plaats van een ongeval, troffen de agenten op de Kruisweg een scooterrijder aan, die op zijn benen stond te wankelen.

De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en moest een blaastest ondergaan. Het lukte de man niet om voldoende in het apparaat te blazen. Hierop werd besloten om de man mee te nemen naar het bureau voor een ademanalyse. De dronken scooterrijder besloot om niet mee te werken en is met behulp van de extra opgeroepen agenten in de boeien geslagen.

Zelfs achterin de politiewagen wist de man het de agenten lastig te maken, waarop ze met spoed en geëscorteerd door twee andere politiewagens naar het bureau vertrokken. Op het bureau is de man ingesloten.

Update 28 april (politie persbericht)

Ook een 50-jarige man uit De Kwakel die zaterdagmiddag onder invloed van alcohol met zijn snorfiets was gevallen op de kruisweg, slaagde er niet in een blaastest te doen. De man raakte niet gewond. Maar omdat het niet lukte op het blaasapparaat te blazen, moest er later op het politiebureau toch een arts aan te pas komen om het alcoholgehalte te kunnen meten.

Het proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt zodrag de bloed-uitslag bekend is. Boetes voor het rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs kreeg de bestuurder wel alvast mee naar huis. Ook hebben agenten de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een onderzoek naar de rijvaardigheid.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie Hoofddorp: Dronken scooterrijder wil vechten met de politie

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?