Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg

Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de wegHaarlemmermeer, 4 april – Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagmiddag zijn dieseltank lek gereden op parkeerplaats Den Ruychenhoek. De chauffeur probeerde via de verkeerde kant de rustplaats op te draaien.

Hierdoor kon hij de bocht niet maken en reed over een betonblok, die een groot gat in zijn dieseltank sloeg. Vermoedelijk had de chauffeur dit niet direct in de gaten en besmeurde een groot stuk van het wegdek met diesel.

De gealarmeerde brandweer heeft de lekkende diesel zoveel mogelijk weten in te dammen en weten te voorkomen dat het via een put, het riool in liep. Vanwege de grote hoeveelheid diesel heeft Rijkswaterstaat een kolkenzuiger en een straatveger opgeroepen. Tot deze tijd is een groot deel van de parkeerplaats afgesloten.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg Haarlemmermeer: Tientallen liters diesel over de weg

 

Misschien vindt u dit ook interessant?