Vijfhuizen: 43 km te hard bij snelheidscontrole met lasergun op N205

LasercontroleVijfhuizen, 13 januari – Team Verkeer heeft zaterdagmiddag op de N205 ter hoogte van Vijfhuizen het verkeer op snelheid gecontroleerd met de lasergun. Tijdens laserguncontroles van de politie worden de extreme hardrijders uit het verkeer gehaald en worden zij direct geconfronteerd met hun gevaarlijke rijgedrag.

Zo werden 11 hardrijders tussen 14.30 en 16.00 uur zaterdagmiddag door de politie aan de kant gezet. Alle hardrijders kregen hun bekeuring direct mee. De hoogstgemeten snelheid lag 43 km/uur boven de toegestane snelheid.

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Vijfhuizen: 43 km te hard bij snelheidscontrole met lasergun op N205”

  1. Moi

    Henk,

    Beetje een vage reactie, natuurlijk krijgt iedereen die te hard reed bericht uit Leeuwarden. Dat neemt echter niet weg dat ik persoonlijk vind dat deze manier van handhaven meer effect heeft dan flitsen.

    Daar komt bij dat het hof in leeuwarden in (volgens mij) 2001 het volgende heeft verklaard:
    ”Juridisch gezien is er geen bezwaar tegen het verbaliseren op kenteken bij gebruik van de lasergun. Omdat echter bij het gebruik van de lasergun meestal geen fotografische- of videoregistratie van de gedraging of overtreding plaatsvindt, moet in beginsel tot staandehouding worden overgegaan.
    Als bij het gebruik van de lasergun toch tot het verbaliseren op kenteken wordt overgegaan zonder fotografische of videoregistratie, moet dit in het proces-verbaal of de beschikking worden gemotiveerd.”

    Dat is dus een extra motivatie naast de gebruikelijke informatie die men moet vastleggen zoals de toegestande snelheid, de gemeten snelheid, de gecorrigeerde snelheid en de meetafstand.
    Nog extra papierwerk op het bureau dus.

    Wanneer de motivatie niet toereikend is zal een bezwaar veelal gegrond worden verklaard.

    Er is dus wel een kans dat er mensen geluk hebben gehad

  2. De rest die te hard rijdt krijgt zijn boete gewoon na zes weken thuisgestuurd hoor, maak je geen zorgen.

  3. Moi

    KIjk, dit zijn acties waar ik het helemaal mee eens ben! Goede zaak dat ze nu een keer de echte hardrijders pakken!
    100x beter dan vanuit je warme bus, onder het viaduct, iedereen flitsen. Dit heeft veel meer effect.

Reacties zijn gesloten.