Cruquius: Winkeldief bedreigt beveiliging Mediamarkt

Politie - Mediamarkt 01Cruquius, 11 januari – De politie hield vrijdagmiddag een 47-jarige vrouw en een 48-jarige man, beiden uit Haarlem, aan wegens betrokkenheid bij een winkeldiefstal aan het Cruquiusplein waar geweld zou zijn gebruikt.ย 

Agenten kregen de melding dat er een dief was aangehouden bij een elektronicawinkel die niet wilde meewerken. Het tweetal zou een mobiele telefoon hebben gestolen. Toen een beveiliger dit opmerkte en het tweetal achterna liep, bedreigde de vrouw hem met een klein steekwapen. Ze raakte de beveiliger een aantal keer. Er stonden een behoorlijke hoeveelheid mensen op straat te kijken naar het voorval.

Het personeel van de winkel was om de auto gaan staan om de verdachte te beletten verder te rijden. Het tweetal is aangehouden. De man is na verhoor in verzekering gesteld. De vrouw is later op last van justitie heengezonden omdat geen aandeel had aan de winkeldiefstal. De auto van de man is in beslag genomen omdat de verdachte nog twee buitengebruikstellingen had openstaan.

Total Page Visits: 357 - Today Page Visits: 1