Hoofddorp: Politie zoekt getuigen bijlgooier

Peter (3)Hoofddorp, 10 januari – De politie is op zoek naar getuigen van een incident in Hoofddorp. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Een automobilist kreeg in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 januari de schrik van zijn leven toen een voetganger langs de Nieuwe Molenaarslaan plotseling een voorwerp tegen zijn autoruit gooide.

De automobilist reed in zijn auto in de richting van de Fanny Blankers-Koenlaan. Ter hoogte van de Sordello kwam de man plotseling de weg op lopen. De automobilist moest hiervoor afremmen. De man stopte op straat en gooide een voorwerp naar de auto. Het bleek om de kop van een bijl te gaan. De ruit van de auto raakte volledig beschadigd, maar gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd.

Politiemensen stelden direct een onderzoek in en zij konden korte tijd later een 54-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

 

Mensen die het incident hebben gezien, of iets kunnen verklaren over de aanleiding, worden verzocht te bellen met de politie in Haarlem, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).