Zwanenburg: Twee auto’s te water door gladheid (video update)

Twee auto’s te water door gladheid langs de ZwanenburgerdijkZwanenburg, 30 december – Door de extreme gladheid op sommige stukken wegdek zijn er maandagochtend twee personenwagens te water geraakt in Zwanenburg. Iets voor zevenen ging het mis in de S bocht op de Zwanenburgerdijk. Twee voertuigen raakte hierbij te water in de naastgelegen Ringvaart.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De inzittenden zijn in de brandweerwagen opgevangen in afwachting op een ambulance. Twee personen zijn na de eerste behandeling ter plaatse met de ambulance meegenomen. De Zwanenburgerdijk was door het ongeval afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Michel van Bergen

 

Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk Twee auto’s te water door gladheid langs de Zwanenburgerdijk

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Zwanenburg: Twee auto’s te water door gladheid (video update)”

  1. Moi

    @JW

    Als u goed leest trek ik geen conclusies maar stel ik vragen. Simpelweg omdat ik gisterochtend zelf ook op de weg zat en het op mijn route duidelijk was dat het wel eens glad zou kunnen zijn/worden.

    Daarmee beweer ik niet dat u, of wie dan ook, onverantwoord heeft gereden maar vraag ik of het wegdek er op die hele weg er zou uitzag als op de foto’s.
    U geeft aan dat, dat niet het geval was en het zeer plotseling glad werd. Dat kan iedereen overkomen en dat is natuurlijk heel zuur.

    Dat vragen op uw overkwamen als conclusies dat kan ik helaas niet veranderen. Door mijn eigen rijervaring gisterochtend en omdat het wegdek op de foto’s zeer wit is vroeg ik mij af of de gladheid hier wel degelijk overwacht was. Daarmee veroordeel ik u of anderen niet, ik stel simpelweg een vraag.
    Uw verhaal vult aan want de foto’s en het bericht zelf niet melden, namelijk dat het op de plaats waar u in de slip raakte niet zichtbaar glad was. U en de andere bestuurder hebben simpelweg veel pech gehad. En het is goed om te weten dat jullie er geen persoonlijk letsel aan hebben overgehouden.

    Ondanks dit zure einde van het jaar en het feit dat u vragen aanziet voor conclusies wil ik u toch een goed 2014 wensen.

  2. Onno

    Helemaal onverwachts? nee.. het was helder vannacht, dus enorme uitstraling naar de ruimte mede omdat het vrijwel windstil was ook.
    Tel daarbij op dat de minimum temperatuur tussen 1 en 2 graden lag, en het onder 4 graden al verraderlijk glad kan zijn bij deze omstandigheden dan weet je dat je best voorzichtig moet zijn.
    Wel vreemd dat ook een KNMI er niet voor waarschuwde want als een doodgewone weggebruiker al kan inschatten dat het glad kan zijn, kan het KNMI dat zeker.

    Maar dat is allemaal geneuzel op niets af.
    Ik ben blij dat een ieder er goed uitgekomen is, geen persoonlijke letsels of erger. Dat is het belangrijkste.
    Sterkte voor de bestuurders en eventuele passagiers, dit zijn geen leuke dingen en helemaal niet als afsluiting van het jaar.

  3. JW

    Ik ben de eigenaar van de auto die in het water ligt, ben daarvoor net de weg op gekomen en was nog aan het optrekken en aan het doorschakelen naar zijn drie, en kon dus niet te hard gereden hebben, en ja het kwam zo plots die gladheid, zonder er erg in te hebben raakte ik in de slip en kon niks meer doen. Op de foto zie je inderdaad dat het wit is maar dat was inmiddels alweer meters verder dan waar het begonnen was.
    Volgens de politie was dit stukje ook erg Extreem terwijl het nergens in de omgeving glad was.
    Kom zelf uit hoofddorp vandaan waar de hele weg hier na toe niks aan de hand was. De tweede auto die volgde had precies het zelfde probleem.
    Dus niet te voorbarig met jou conclusie graag!

  4. Moi

    Altijd zuur dit soort ongevallen.
    Maar, ik moet wel zeggen dat het wegdek er wel degelijk zeer glad uitziet op de foto’s en vraag me dan ook hardop af of de bestuurders dit dan hadden kunnen voorkomen?

    Natuurlijk weet ik niet hoe het wegdek er enkele meters/momenten eerder uitzag. Mogelijk dat er daar niets te zien was en dat dit als een verrassing kwam, maar toch.

    Toen ik vanochtend om 0530u in de auto zat was gewoon al goed zichtbaar dat het glas was/kon worden. De weg was niet wit, maar zeker wel zeer nat. het zag eruit als een soort dun laagje zwarte (heldere) slush puppie.
    Reden genoeg om mijn snelheid aan te passen, zeker in bochten etc.

    maargoed, misschien was dit wel degelijk zeer plotseling.

Reacties zijn gesloten.