Hoofddorp: Mannen met inbrekerswerktuig aangehouden

Politie - hond (4)Hoofddorp, 20 december – Dankzij de melding van een alerte buurtbewoner heeft de politie op het pad achter de voetbalvelden van SV Hoofddorp drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een inbraak en het vervoeren van inbrekerswerktuigen. 

Na de melding dat deze mannen zich verdacht gedroegen op de Marathonstraat heeft de politie met meerdere agenten de wijk afgezet. Na een zoektocht vonden agenten rond 21.30 uur de verdachten. Een politiehond vond een tas met daarin de inbrekerswerktuigen. Deze hond, met de naam Diesel, is erop getraind verse menselijke geur op te sporen. Dat kunnen personen zijn of voorwerpen die recent zijn aangeraakt door mensen. De hond zocht in de bosjes nabij de voetbalvereniging en vond al snel de tas.

De verdachten, 17, 18 en 20 jaar uit Hoofddorp zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt of de inbrekerswerktuigen bij eerdere inbraken zijn gebruikt.

Misschien vindt u dit ook interessant?