Haarlemmermeer: Snelheidscontrole N201

Flitser (1)Haarlemmermeer, 19 december – Tijdens snelheidscontroles op twee verschillende locaties op de N201 heeft de politie 201 hardrijders bekeurd.

De hoogstgemeten snelheid was 115 km/uur, terwijl max. 80 km/uur is toegestaan. De N201 is een van de ongevalslocaties waar de politie regelmatig op snelheid controleert, om de verkeersveiligheid te verhogen.

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Haarlemmermeer: Snelheidscontrole N201”

  1. wim

    Nou kunnen ze weer trots zijn, op deze prestatie. Heeft helemaal niks met veiligheid te maken joh. Pure geld klopperij.

    Laat ze bij scholen gaan staan laseren of iets dergelijks. niet op een 2 Baans weg waar je 80 mag. Dit is hetzelfde als een 5 Baans weg maken en dan verplicht 100 rijden met traject controle.

  2. Onno

    @piet, natuurlijk gebeuren er dan ook ongelukken. Die kans is zelfs groter omdat er meer mensen met een slok op achter het stuur zitten. Daarin heb je gewoon gelijk, maar waar ik op doel is het feit dat de ernstigere misdrijven dan te hard rijden als bijvoorbeeld inbraken, berovingen, mishandelingen, overvallen etc etc intussen gewoon doorgaan, ook met kerst…
    Naar mijn gevoel wordt er onevenredig veel aandacht aan te hard rijden gegeven en te weinig aan dit soort ernstige delicten.
    Het gevoel bekruipt mij dat men dat doet omdat achter de vangrail gaan zitten met een radar of laserapparaat natuurlijk veel makkelijker, lucratiever en minder confronterend is.
    Die boze mensen die je dan treft zijn boos als die takkebrief uit Leeuwarden op de mat valt, weken later zoals @Moi terecht aangeeft, niet terwijl die dienstklopper met zijn speelgoed achter die vangrail verstopt ligt.

    Overigens ben ik van mening dat ze eens een controle moeten houden `s ochtends tussen 6.30 en 8.30, en dan inderdaad bekeuren vanaf meer dan 15 km te hard en die ook meteen verderop staande houden. Zoek daarvoor wel een groot parkeerterrein uit, want het zijn er veel rond die tijd.
    Bekeuren voor “na correctie 1-2 km te hard” vind ik daartegen misselijk, ja dan heb je 90 op de teller van ej auto gehad en je had het kunnen weten. Maar soms is de verkeersdoorstroming er naar en ben je als je 80 rijdt het mikpunt van agressievelingen die harder willen en vinden dat je maar op moet donderen met je 80. En juist die moet je pakken.

  3. Piet

    Met kerst gebeuren er ook ongelukken, Onno.

  4. Moi

    En dan weken later pas een brief uit Leeuwarden… zeer veiligheid verhogend.
    Er wordt inderdaad vaak hard gereden op die weg, maar de echte wegmisbruikers die de meeste ongevallen veroorzaken pak je hier niet mee. Die moet je ter plekke staande houden, niet weken later een rekening sturen.
    Natuurlijk praat ik het niet goed dat de meeste mensen maar een beetje te hard rijden, elke bekeuring is dan ook terecht, echter veiligheidverhogend is het niet op deze manier.

    Elke keer dat verschuilen achter veiligheid terwijl dit niets met veiligheid te maken heeft, het is gewoon het halen van targets niets meer en niets minder. Op zich geen probleem maar geef dat dan ook gewoon toe.

  5. Onno

    Het is weer eind van het jaar, dan delen ze graag deze kadootjes uit.
    Zalig kerstfeest!

Reacties zijn gesloten.