Hoofddorp: Agenten in opleiding oefenen met verkeerregelen

Verkeersregelen 033

Hoofddorp, 18 november – Verkeer regelen behoort ook tot één van de taken van de politie, normaal gesproken gebeurt dit bij incidenten om het verkeer ergens omheen te leiden, of als een verkeerslichtinstallatie in storing staat.

Vandaag gebeurde het in Hoofddorp op een paar locaties, niet vanwege een incident, maar om te oefenen. Tenslotte moet je alles leren en een keer gedaan hebben onder deskundige leiding. Zo mocht ik vandaag een hele les volgen en ook het geleerde in de praktijk brengen. Eerst op het bureau de spelregels van het verkeerregelen en vervolgens met z’n allen naar de Kruisweg. Allereerst met een politiebusje 1 rijbaan afgesloten en vervolgens het verkeer er langs geleid. Dat is wel goed te doen, het verkeer kan maar van twee kanten komen en aan beide kanten staat iemand, om het verkeer te reguleren. Je doet dit met z’n tweeën, dus je moet samenwerken anders gaat het fout.

Vervolgens het kruispunt Kruisweg / Burg Pabstlaan, lijkt een simpel kruispunt, maar wacht maar tot je in het midden staat en al het verkeer staat te wachten op jouw aanwijzingen. Je hebt altijd mensen die haast hebben en er geen begrip voor hebben dat er ook geoefend moet worden. Dus goed opletten en constant om je heen kijken, ander worden de vouwen uit je broek gereden. De eerste momenten zijn even vreemd, zo midden op het kruispunt, maar als je eenmaal het ritme gevonden hebt gaat het best simpel.

Toen naar het kruispunt Van Heuvel Goedhartlaan / Hoofdweg, bij het bureau voor de deur. Dit leek me de ergste, een groot kruispunt en ook nog een busbaan. Eerst even gekeken hoe de eerste twee agenten het aanpakten, tot wij mochten. Eigenlijk was dit grote kruispunt makkelijker, je doet dit met z’n tweeën, één heeft de leiding en geeft aan welke kant gaat rijden. Je hoeft ook maar twee richtingen en de busbaan in de gaten te houden. Al met al een leerzame ervaring en met deze kennis kan je bij een incident ook nog eens assisteren.

Fotografie: Eric van Lieshout

Verkeersregelen 037 Verkeersregelen 039 Verkeersregelen 047 Verkeersregelen 059 Verkeersregelen 064 Verkeersregelen 066 Verkeersregelen 071 Verkeersregelen 084 Verkeersregelen 099 Verkeersregelen 101 Verkeersregelen 116 Verkeersregelen 120 Verkeersregelen 128

 

Total Page Visits: 2712 - Today Page Visits: 1

2 Thoughts to “Hoofddorp: Agenten in opleiding oefenen met verkeerregelen”

  1. Jep dat is onze fotograaf :p

  2. Staat onze fotograaf nu eens zelf op de foto?
    Of is dit een andere burger die mee mocht draaien?
    Vestje mee naar huis ? ( hihi )

Comments are closed.