Vijfhuizen: Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk

Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in VijfhuizenVijfhuizen, 22 oktober – De brandweer moest maandagnacht in actie komen nadat er brand was uitgebroken in een tuinhuisje. Rond 00.40 uur kwam de melding binnen dat er brand zou zijn in het huisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen.

De Poolse bewoner van het huisje was in slaap gevallen en vermoedelijk is de brand ontstaan in een potkachel. Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen reeds uit het dak van het tuinhuisje. Het vuur is geblust en de brandweer is nog zo’n twee uur bezig geweest om alle smeulresten na de brand goed te blussen in het huisje.

Mede omdat er in het huisje platen waren aangetroffen waar mogelijk asbest in zit mocht de bewoner niet terug keren naar het huisje en de nacht elders doorbrengen.

Vanwege een uitwisseling met de brandweer uit Osnabrück was er ook een brandweerman uit Osnabrück aanwezig. Dit was erg handig voor de communicatie met de Poolse bewoner omdat deze geen Engels maar wel Duits sprak.

Fotografie: Michel van Bergen

 

Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen Brand in tuinhuisje aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen

 

Misschien vindt u dit ook interessant?