Hoofddorp: Oplichters collecteerden voor de voedselbank

Handboeien en geldHoofddorp, 21 oktober – Op maandagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van oplichting. Beide mannen, Amsterdammers van 25 en 26 jaar oud, collecteerden voor de Voedselbank. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie had al enkele meldingen gekregen van verontruste Hoofddorpers dat er twee mannen aan het collecteren waren. Uiteindelijk trof een politieman in burger beide collectanten. Hij waarschuwde zijn collega’s die de mannen op de Verisstraat in Hoofddorp aanspraken. De mannen hadden geen vergunning. Ook bleek de Voedselbank niet te collecteren. De mannen hadden twee collectebussen bij zich waarin 130 euro zat.

In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat het geld alsnog naar de Voedselbank wordt overgemaakt.

In de directe omgeving stond de personenauto van de mannen. Hierin lagen kaartjes voor een collecte voor een ander goed doel. De auto is in beslag genomen. Beide mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Total Page Visits: 226 - Today Page Visits: 1