Nieuw-Vennep: Lange file op de A4 door ongeval onder het Ringvaart-aquaduct

IMG_0101Nieuw-Vennep,  2 september – Bij een ongeval op de A4, net voorbij Nieuw-Vennep, ter hoogte van het ringvaart-aquaduct zijn maandag in de avondspits drie auto’s betrokken geraakt bij een ongeval.

Een van de auto’s is hierbij over de kop geslagen. De brandweer heeft het slachtoffer uit het voertuig gehaald en de is voor verdere zorg naar het ziekenhuis vervoerd. Een gewonde van de andere auto moest wachten op een tweede ambulance om ook vervoerd te worden.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaats vinden is nog niet bekend. Wel is voor nog veel bestuurders de situatie van de weg niet zo duidelijk omdat er een splitsing zit in het weggedeelte. Veel mensen denken dat dit de afslag is maar aan het einde van de splitsing komen de banen weer bij elkaar.

Alle drie de auto’s zijn door een bergingsbedrijf opgehaald. Door het ongeval ontstond een lange file in de richting van Leiden omdat er maar één rijstrook beschikbaar was voor het verkeer.

Fotografie: Daniel van Straeten

 

_MG_0085 IMG_0073 IMG_0074 IMG_0075 IMG_0101 IMG_0119

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Nieuw-Vennep: Lange file op de A4 door ongeval onder het Ringvaart-aquaduct”

  1. Moi

    Hier kon je op wachten en het valt mij reuze mee dat hier niet regelmatig een ongeval plaatsvind.
    Opzich is de situatie daar vrij duidelijk, er staat netjes een ‘chevronbord’. Dat bord geeft een splitsing de de autosnelweg aan, echter de snelweg wordt niet verlaten.
    Ik weet natuurlijk niet hoe dit ongeval heeft plaatsgevonden want ik was er niet bij, maar ik heb daar een jaar lang dagelijks gereden en vrijwel elke dag waren er automobilisten die over het verdrijvingsvlak, vlak voor het verkeersbord nog van baan wisselden.
    Ik kan me voorstellen dat mensen die daar niet bekend zijn en/of niet opgelet hebben op dat punt denken dat het daar om een afslag gaat. Echter als men nog een beetje theorie heeft onthouden dat weet men ook dat een chevronbord (BB03) geen afslag aangeeft maar een splitsing van rijbanen op de snelweg.

Reacties zijn gesloten.