Hoofddorp: Beledigen van een ambtenaar in functie met flinke slok op

Politie - stopHoofddorp, 17 augustus – Twee agenten houden rond half twaalf op vrijdagnacht een voertuig staande aan de Hoofdweg ter hoogte van Graan voor Visch. Terwijl men met de bestuurder in gesprek is komt er aan de overzijde, Hoofdweg Westzijde, vanuit het centrum een snorfiets aanrijden. Men hoort de personen op de brommer duidelijk “vuile homo’s!” roepen.

De agenten handelen allereerst de staande houding van de automobilist netjes af waarna men in de richting van de snorfiets rijdt. Ter hoogte van de Oude Bennebroekerweg ziet men de bromfiets zonder verlichting en met een te hoge snelheid op de weg in plaats van op het verplichte brom-/fietspad rijden. De bestuurder ziet ter hoogte van T0olenburg dat getracht wordt hem tot stoppen te manen.

Hierop rijdt hij door de berm naar het fietspad en vervolgens parallel aan de busbaan Toolenburg in. Inmiddels is het kenteken genoteerd en wordt via de dak megafoon gemeld dat de bestuurder moet stoppen. De bestuurder maakt echter geen aanstalten om te stoppen en tracht de bijrijder om het kenteken onherkenbaar te maken door zijn voet voor de plaat te gaan houden.

Ter hoogte van het Rusterburgerpark gaat de snorfiets slingerend rijden om de agenten te beletten hen te passeren. De betrokkenen reden hierop linksaf een parkeerterrein op, kennelijk in de veronderstelling een fietspad tegen te komen alwaar de politie-auto niet verder zou kunnen. Het parkeerterrein liep echter dood met een verhoogde bloembak als grens.

Hierop hebben de agenten beide personen aangehouden voor belediging. Beide mannen hadden geen zin om mee te werken en pleegde passief verzet. Hierop zijn beide verdachten naar het bureau overgebracht. De 23-jarige inwoner uit Hoofddorp is erg vervelend en men ruikt een duidelijke alcohollucht.

Na een blaastest blijkt de bestuurder bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te blazen. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De bijrijder is een 22-jarige man uit Nieuw-Vennep tegen wie eveneens proces-verbaal is opgemaakt.

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Hoofddorp: Beledigen van een ambtenaar in functie met flinke slok op”

  1. Soms lees je gewoon 2x over een foutje heen… de schrijver is duidelijk geen Hoofddorper..
    Ik heb dit persbericht klakkeloos gekopieerd…

  2. Anno

    De redacteur had kennelijk zelf ook een slok op @monique ;-)
    Het is idd Toolenburg.

  3. Monique

    Tholenburg?! Of is het toolenburg..

Reacties zijn gesloten.