Hoofddorp: Hennepkwekerij ontmanteld aan het Haringvliet

Dinsdag 016Hoofddorp, 4 augustus – In een woning aan de Haringvliet heeft de politie zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontruimd. Op basis van binnengekomen informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn, stelden agenten zaterdag een onderzoek in.

In de woning werden, verspreid over meerdere kamers, in totaal 673 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt en de energiemaatschappij doet dan ook aangifte van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

Telen van hennep is strafbaar èn gevaarlijk voor de omgeving

Regelmatig worden hennepplantages in woonwijken aangetroffen die een gevaar opleveren voor de omgeving. Door illegale stroomvoorziening worden brandgevaarlijke situaties gecreëerd door de eigenaren van de hennepplantages (o.a. door kortsluiting, oververhitting en wateroverlast).

Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) krijgt de politie regelmatig anoniem de locaties van hennepplantages door. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of bel de politie via 0900 – 8844.

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Hoofddorp: Hennepkwekerij ontmanteld aan het Haringvliet”

  1. Jaap

    Gewoon je bek houden.

  2. ikke

    In Amsterdam heb ik een aantal keren een hennepplantage in mijn flat gehad,. Na een keer of wat ken je het trucje en herken je ze op een kilometer afstand. (dooie planten in de vensterbank, nooit licht soms wat oranje in kieren, met heet weer ook geen deuren open en de eeuwige wietlucht. gerommel in de nacht)
    Politie bellen, langskomen beetje moeilijk kijken….en dan…..kunnen we niet veel mee. Je moet ze zowat door de voordeur heen trappen wil de politie iets doen :-)

Reacties zijn gesloten.