Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak (update 16.00 uur)

Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraakRijsenhout, 29 juni – De geldautomaat van de rabobank in de Schouwstraat is zaterdagnacht doelwit geweest van een plofkraak. Rond half vijf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ingestort gebouw. De muren en het plafond waren door de explosie volledig ingestort, voor de deur stond een brandende wagen.

De politie heeft de omgeving afgeblokt maar niemand meer aangetroffen. De brandweer heeft de auto geblust. De forensische opsporing staat te wachten tot het veilig genoeg is om aan het werk te gaan.

Zo op het oog lijkt het of de geldautomaat de klap wel overleeft heeft en de daders geen buit hebben. In Uithoorn was bijna gelijktijdig een verdachte situatie bij een geldautomaat, er zijn daar metingen verricht. Het is onbekend of daar ook een poging is ondernomen.

update: 29-06-2013 (politie persbericht)

Rijsenhout – De politie kreeg zaterdagmorgen omstreeks 04.30 uur een melding van een plofkraak bij een bank in de Schouwstraat.

Er zouden volgens de melding zwarte rookpluimen te zien zijn en meerdere zware knallen te horen zijn. Vanwege de mogelijke gevaarzetting zette de politie de Aalsmeerderweg, de Verremeer en de weg vanaf De Werf af.

Het is niet helemaal zeker of de daders iets hebben buit kunnen maken.Dit wordt nog onderzocht. Het pand raakte zeer zwaar beschadigd en moest worden gestut. Forensisch rechercheurs doen uitgebreid sporenonderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen, mogelijk over het aantal daders en een signalement, hun vervoermiddel, hoe de poging om de geldautomaat te kraken is gedaan. Alle informatie, hoe onbelangrijk het wellicht lijkt, is welkom. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844. Anoniem mag ook: 0800-7000.

Fotografie: Eric van Lieshout

Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak Rijsenhout: Gebouw bijna weggevaagd na plofkraak