Badhoevedorp: Bus stopt bij de kruising Schipholweg / Pa Verkuijllaan

Zuid Tangent01Badhoevedorp, 29 april – De bushalte voor de hoogwaardige buslijn 175 tussen Haarlem, Badhoevedorp, Schiphol-Noord, Amsterdam-Zuid/Amstelveen komt in Badhoevedorp aan de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de Pa Verkuijllaan.

Dat hebben bestuurders van de Stadsregio Amsterdam, provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer, verenigd in de Stuurgroep HOV A9, vrijdag 26 april besloten. Wethouder Bezuijen: “Met de bushalte krijgt Badhoevedorp aansluiting op het breed hoogwaardig openbaar vervoernetwerk (R-net), waardoor de inwoners en forensen er een goed, snel en comfortabel vervoersalternatief bij krijgen.”

Gezamenlijke voorkeur

De locatiekeuze is gebaseerd op het aanvullende onderzoek naar acht verschillende locatievarianten, de uitkomsten van de bewonersavond op 13 maart jl. en het advies van de begeleidingsgroep Bereikbaarheid en Mobiliteit. De locatie kruising Schipholweg / Pa Verkuijllaan kwam bij alle drie als voorkeur uit de bus.

Belangrijke argumenten voor deze locatie zijn dat het fietspad langs de Schipholweg gehandhaafd blijft en de halte ruimtelijk eenvoudig is in te passen. Een ander voordeel is dat de halte nu en in de toekomst gunstig is gelegen voor een groot aantal inwoners en werknemers in Badhoevedorp. Ook kan de halte relatief snel worden aangelegd, is er ruimte voor het aanleggen van fietsenstallingen en kunnen reizigers makkelijk overstappen op bus 192. De keerzijde van deze locatiekeuze is dat enkele bomen moeten wijken. Toegezegd is dat Badhoevedorp hiervoor nieuwe bomen terugkrijgt.

Planning

Nu de locatie van de R-nethalte bekend is, kan de provincie Noord-Holland een verkeersbesluit voorbereiden. Dat maakt de aanleg van de halte ook juridisch mogelijk. Hiertegen kunnen belanghebbenden formeel bezwaar indienen. Ook coördineert de provincie de uitwerking en realisatie. Dit gebeurt in nauw overleg met de gemeente en de Stadsregio Amsterdam. De gemeente regisseert de afstemming met en informatie-

voorziening naar de bewoners en belanghebbenden in Badhoevedorp. De bushalte is waarschijnlijk in het voorjaar van 2014 klaar, zodat bus 175 vanaf zomerdienstregeling 2014 via Badhoevedorp kan rijden.

Kijk voor meer informatie op www.haarlemmermeer.nl/badhoevedorp 

 

 

Total Page Visits: 1795 - Today Page Visits: 2