Hoofddorp: Verdachte poging beroving aangehouden

Handboeien 2Hoofddorp, 3 januari – De politie hield donderdagavond op het Marktplein een 48-jarige Hoofddorper aan omdat hij verdacht was van een poging beroving met een mes. De Hoofddorper had die avond omstreeks 21.00 uur op de Tuinweg een andere man onder bedreiging van een mes bier afhandig willen maken.

Een alerte getuige kwam vanuit de Marktlaan en bleef op de kruising Tuinweg/Marklaan stilstaan. De getuige is weggelopen toen de dader met het wapen op hem kwam aflopen. De politie kreeg een signalement van de verdachte. Na een zoekactie werd de verdachte op het Marktplein aangetroffen en aangehouden. De 48-jarige Hoofddorper is ingesloten voor verhoor.

In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met de getuige. Hij wordt vriendelijk doch dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.