Zwanenburg: Woonboot verwoest door brand; huisdieren gered (video update)

Woonboot verwoest door brand; huisdieren geredZwanenburg, 28 december  – Op een woonboot aan de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Rond kwart over vijf werd de brand ontdekt, waarop de brandweer met meerdere voertuigen uitrukte. Bij aankomst van de brandweer had het vuur de inhoud van de hele woonboot al verwoest. De bewoner wist gelukkig nog wel op tijd enkele huisdieren te redden. Een hond en enkele katten zijn tijdelijk in een auto opgevangen. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Ambulancepersoneel  hebben de bewoner wegens nagekeken, deze had teveel rook binnengekregen.  Onderzocht wordt of er asbest is vrijgekomen. De Zwanenburgerdijk was door het incident tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.