Schiphol: Marechaussee houdt 17 agressieve passagiers aan

KMar (44)

Schiphol, 13 december – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vanmiddag 17 mannen en vrouwen aangehouden nadat zij zich hadden misdragen aan boord van een vliegtuig. Het vliegtuig was afkomstig vanuit Groot-Brittannië. De meldkamer van de marechaussee op Schiphol kreeg het verzoek vanuit het vliegtuig om eenheden ter plaatse te laten komen, omdat passagiers zich agressief zouden misdragen tegenover het cabinepersoneel.

Bij aankomst van het vliegtuig op de luchthaven Schiphol heeft de marechaussee de verdachten aangehouden. De verdachten, mogelijk onder invloed, zitten vast voor verder onderzoek. De bemanning heeft aangifte gedaan. Alle 17 verdachten hebben de Britse nationaliteit en zijn in de leeftijdscategorie van 19 tot 24 jaar en worden in verzekering gesteld. Verder onderzoek wordt uitgevoerd door de politiedienst van de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.