Bollenstreek: Hoofddorper aangehouden voor brandstichting

Bollenstreek, 5 december – De recherche in de Duin- en Bollenstreek heeft vrijdag 30 november en maandag 3 december in totaal drie verdachten aangehouden voor een aantal brandstichtingen, benzinediefstal en een vernieling. Alle drie de verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij blijven voorlopig vastzitten.

Het gaat om een 21-jarige man uit Warmond, een 26-jarige man uit Voorhout en een 29-jarige man uit Hoofddorp. Zij worden ervan verdacht dat zij in wisselende samenstelling tussen 1 januari en 2 maart van dit jaar twee auto’s aan de Kapelleboslaan in Noordwijk en een schuur aan de Rijnsburgerweg in Voorhout in brand hebben gestoken. Ook zouden zij een strooizoutcontainer hebben vernield met een lawinepijl en benzine hebben gestolen uit een auto, die geparkeerd stond bij het Bollenbad in Noordwijk.

 

De 21-jarige Warmonder en de 26-jarige man uit Voorhout zijn maandag 3 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij blijven nog zeker tot 17 december vastzitten. De rechter-commissaris heeft woensdag 5 december besloten dat de 29-jarige man uit Hoofddorp nog vast blijft zitten tot 19 december.

Misschien vindt u dit ook interessant?