Badhoevedorp: Mannen aangehouden met inbrekerswerktuig

Badhoevedorp, 5 december – Tijdens surveillance stuitten agenten in de nacht van dinsdag op woensdag op de Meidoornweg op een verdachte situatie waarbij twee mannen waren betrokken. De agenten hadden het vermoeden dat het tweetal mogelijk een inbraak zou kunnen gaan plegen.

Één van de mannen startte een scooter en de andere man kwam aanrennen en wilde meerijden. De agenten hebben het tweetal staande kunnen houden voordat ze weg konden rijden. Bij controle van de scooter trof de politie een tas met allerhande inbrekerswerktuigen. Hierop is het tweetal, 22 en 26 jaar en afkomstig uit Amsterdam, aangehouden. De 26-jarige man ging er vandoor maar hij kon na een korte sprint alsnog worden aangehouden.

Bij de fouillering bleek deze verdachte nog meer spullen bij zich te hebben die gebruikt kunnen worden om in te breken. Ook werden er in totaal vijf mobiele telefoons in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld op de Meidoornweg naar opengebroken auto’s. Dit heeft vooralsnog niets opgeleverd. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Misschien vindt u dit ook interessant?